Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Kledinglessen
De kledinglessen vinden plaats in de eerste volledige week van iedere maand (T-shirt, korte mouwen) voor de zwemgroepen Waterwennen met Jip, A01 t/m A03. De zwemgroepen A04, B en C moeten altijd gekleed zwemmen.

Kijklessen
De kijklessen vinden plaats in de eerste volledige week van de oneven maanden.

Maximaal 2 bezoekers per kind.

Ziekmelden voor de zwemles ABC

Je kunt je kind via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen óf ga naar "zwemles" en vul het contactformulier in. Vermeld daarbij duidelijk de naam van je kind en bij voorkeur ook het pasnummer, de dag/tijd/niveau waarin hij/zij zwemt (zie voor informatie het leerlingvolgsysteem om te zien waar je kind zwemt).
In het geval dat je kind i.v.m. ziekte eenmalig niet naar de les kan komen, kan jouw kind een inhaalles volgen op de door ons aangegeven dag/tijd.

Wat heb je nodig?

  • Klantenpas
  • Zwemkleding
  • Polsbandje
  • Handdoek
  • Jip zwemtas

Tarieven

Inschrijfgeld inclusief klantenpas (eenmalig)
35,20Bestellen
Abonnement per maand
57,15
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.